Ko
op-Doneer-Sa
men . . . dat is waar Kodosa voor staat !

 

Van elke verkoop in de webwinkel gaan automatisch gratis donaties naar 3 Goede Doelen. Dat veranderd niets aan de aangegeven prijzen!

Als klant betaal je gewoon de aangegeven prijs, niets extra’s! Wij dragen de zorg dat daarvan een donatie naar de goede doelen gaat. Samen kunnen we zo de onderstaande doelen steunen.

Van elke aankoop in de webwinkel wordt 3% van het aankoopbedrag (exclusief de btw) gedoneerd. Dit wordt evenredig over de 3 goede doelen verdeeld.
Ieder doel ontvangt daarvan dus 1% aan donatie. In je winkelwagen zie je automatisch wat je met je aankoop doneert.

Minimaal twee keer per jaar maken wij de donaties over aan de goede doelen, begin januari en begin juli.

Alle 3 de goede doelen hebben het CBF keurmerk, waardoor ze aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo is het een zekerheid dat alle donaties bijdragen aan een betere, mooiere en fijnere samenleving.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de donaties? En ook van andere ontwikkelingen en nieuwtjes van Kodosa?
Dan kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.
Niet meer dan ééns per kwartaal kan je die van ons verwachten. Uiteraard kan afmelden eenvoudig onderaan de ontvangen mail/nieuwsbrief.

Meer over ons: Maatschappelijk betrokken Bewust assortiment   Nieuwe Kans

 

 De 3 goede doelen en waar zij voor staan op een rij

Plastic Verpakkingen
Helaas, ook bij Kodosa ontkomen we er niet volledig aan. Ondanks dat we keuzes maken in ons aanbod, een Bewust assortiment na streven. Producten kunnen dus, rechtstreeks vanaf een leverancier, voorzien van plastic bescherming bij je worden geleverd. In dat geval vragen wij je daar secuur mee om te gaan, eventueel hergebruiken, of het afval  goed te scheiden en af te voeren.
Do’s en don’ts van plastic afval scheiden, een nuttig artikel van Milieu Centraal.

Wanneer wij er invloed op (kunnen) hebben wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte dozen en productbescherming/opvul materiaal. Wanneer deze niet voorradig zijn worden de verpakking nieuw aangeschaft van gerecycled en/of biologisch materiaal.

De grote afvalberg die in de huidige wordt maatschappij gecreëerd is een serieus probleem. Met name het kunststof afval zorgt voor veel verontreiniging en schade aan natuur, mens en dier. Steeds meer kunststof- en plastic afval eindigt in de zeeën en oceanen. We kunnen de plasticsoep niet negeren! Volgens ons principe ‘de vervuiler betaald’ is het voor ons logisch dat de Plastic Soup Foundation door ons wordt gesteund.

Plastic Soup Foundation
Educatie vormt vanzelfsprekend een belangrijke pijler in alles wat ze doen, want kinderen zijn de toekomst.
En last but not least: ze leggen ook graag de vinger op de zere plek, vooral bij de industrie en de overheid!

In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen.

Daarnaast richten ze zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.
En wij dragen daar graag, samen met met jou als klant, aan bij in de vorm van donaties.

Zij strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Wij willen een financiële bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland.

 

Het hoofddoel van de stichting is gericht op het welzijn van de huisdieren van mensen die (tijdelijk) zijn aangewezen op de voedselbank of op financieel gelijk minimum niveau verkeren. Ze staan vaak onder bewind en kunnen niet of onvoldoende in de basiszorg voor hun huisdier voorzien. Met name op het gebied van voeding en acute medische zorg worden vaak problemen ervaren. Hiertoe wendt de stichting donaties aan voor het mogelijk maken van acute medische zorg volgens een nauwgezet protocol. De stichting fungeert bovendien als een landelijk platform voor informatie en samenwerking gericht op het welzijn van deze groep huisdieren.

Medische zorg en voeding
Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn steunt eigenaren met de zorg voor hun huisdier.
Met name op het gebied van acute medische zorg en voeding via deelnemende voedselbanken. Op deze manier kunnen deze ‘minima huisdieren’ op een verantwoorde manier bij hun baasjes blijven wonen. Ze zijn zeker van voldoende voeding en indien nodig medische zorg.