Privacybeleid van Kodosa

Kodosa,  is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Kodosa | Koop-Doneer-Samen
www.kodosa.nl  |  info@kodosa.nl
Reigerstraat 54
3853 XD Ermelo
06-12453057 (voorkeur whats-app)
KvK 75619822

  1. Persoonsgegevens die wij verwerken

Kodosa verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website
– Bankrekeningnummer (Alleen bij actief verstrekken. Betalingen in de webwinkel gaan via betaalprovider IcePay, Credit Click of After Pay, rekeningnummers zijn dan niet voor ons zichtbaar)

  1. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@kodosa.nl ,dan verwijderen wij deze informatie.

  1. Doelen bij verzamelen van gegevens

Kodosa verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het afhandelen van jouw betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Om goederen bij je af te leveren
– Kodosa analyseert jouw gedrag op deze  website om de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
– Kodosa verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

* Contactformulier
Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen.
Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, ip-adres, telefoonnummer en naw-gegevens. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie.
* Nieuwsbrief
Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin houden wij je op hoogte van de donaties, ontwikkelingen en eventuele mooie nieuwe producten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven.
Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt.
* Account
Een account aanmaken is niet verplicht, maar heeft wel voordelen.

Je geeft informatie over jezelf op en kiest een gebruikersnaam. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.
Wij gebruiken hiervoor je naw-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, ip-adres, factuuradres en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je het account opheft.
Wij bewaren deze informatie voor jouw gebruiksgemak zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen.
Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.
Op de accountpagina kan je je ook aan- en afmelden voor de nieuwsbrief.

  1. Geautomatiseerde besluitvorming

Kodosa neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

5. Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Kodosa bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
Wij hanteren de volgende bewaartermijnen van de volgende persoonsgegevens:
* Klanten-accounts bewaren wij 7 jaar
* Gegevens voor reparatie bewaren wij 7 jaar
* Gegevens voor het versturen van nieuwsbrieven max. 5 jaar of tot verwijderverzoek
* Factuur-, betaal- en bestelgegevens bewaren wij 7 jaar (Verplichting Belastigingdienst)

  1. Delen van persoonsgegevens met derden

Kodosa deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden. Dat zijn de leveranciers, fabrikanten, groothandels waar wij mee samen werken. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichting, om jouw bestelling netjes af te handelen en bij jou te laten bezorgen. Met bedrijven die jouw  gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst. Om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Kodosa blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.
Voor het afhandelen en bezorgen van jouw bestelling werken we samen met:
* De betalingsprovider: IcePay via PayDutch
* PayPal
* Credit Click: Hoe zij met jouw gegevens omgaan
* After Pay:
* Leveranciers: Eco-Groothandel, VidaXL, Axihandel

* De verzendservice / postbedrijven: DPD, Post.nl, K+N, Rabelink, Packs

  1. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Kodosa gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Het kan zijn dat daardoor bepaalde functies minder goed werken en het gebruiksgemak niet optimaal meer is.
Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met de vraag of je cookies accepteert of niet.

Google Analytics: dit gebruiken wij enkel voor analystische gegevens van onze eigen website.
* Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten.
* De gegevens worden versleuteld en anoniem verwerkt.
* Wij delen geen gegevens met Google.
* De Google Analytics-cookies worden niet gebruikt in combinatie met andere diensten van Google, zoals DoubleClick en AdWords.
* Wij gebruiken deze niet voor advertentiedoeleinden.

  1. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Kodosa en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar  info@kodosa.nl . Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.

We reageren zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek.
Wanneer je vindt dat wij jou niet correct helpen heb je de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

  1. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Kodosa neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om jouw privacy te beschermen.
Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.
De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem.
Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.

Wanneer jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan eenvoudig contact op via het contactformulier of stuur een mail naar info@kodosa.nl.