Waarom een vloerkleed in je inrichting een goed idee is.

Waarom een vloerkleed in je inrichting een goed idee is. Het is een goed idee want een vloerkleed heeft duidelijk voordelen. Het vergroot het woongenot op vele manieren. Een vloerkleed kan tevens een duidelijk statement zijn van jouw persoonlijke woonstijl.

Een vloerkleed creëert een warme, geborgen en huiselijke sfeer.

Waarom een vloerkleed in je inrichting een goed idee is is als eerste; het zorgt voor warmte. Niet alleen letterlijk aan je voeten maar ook figuurlijk, voor het oog. Op met name een gladde vloer en in grote ruimtes is een vloerkleed perfect voor het afstylen van een ruimte. Het creëert sfeer en geeft een boost aan je interieur!
Wanneer je graag meer wilt doen aan het creëren van een geborgen en huiselijke sfeer is ook dit interessant om even te lezen ‘De ultieme sfeer door styling’.

Door een ruim vloerkleed onder de gehele zithoek te leggen wordt er een eenheid gecreëerd.

Een vloerkleed is een mooie, efficiënte en verbindende factor van bijvoorbeeld de zithoek. Alle lossen elementen die daar staan kunnen zorgen dat het wat rommelig en druk overkomt. Met een vloerkleed benadruk je de zithoek als duidelijk één geheel. Zo geef je meer gezelligheid aan de zithoek een versterk je een geborgen gevoel. Een fijne plek om te ontspannen en samen te zijn. Daarbij komen alle elementen op die manier een stuk mooier tot hun recht.

Een vloerkleed onder de eettafel kan ook een verbluffend mooi effect hebben.

Met een vloerkleed onder je eetkamerset creëer je een afgebakend geheel; de eethoek. Op die manier ontstaat er sfeer én rust tegelijk. Het meest luxe effect is een vloerkleed in de vorm van de tafel. Denk er hier wel aan om gebruik te maken van een ruim vloerkleed. Zodat je met het schuiven van de stoelen geen last hebt van de rand van het vloerkleed.

Hoe creëer je een dynamisch effect met de vorm van een vloerkleed?

Vloerkleden zijn er in meerdere vormen zoals vierkant, rechthoekig of rond. Wanneer je veel rechte lijnen en vormen hebt in de bouw en inrichten van je woning kan een rond vloerkleed dat op mooie manier doorbreken. Het zorgt voor dynamiek in de ruimte, een speels effect. Heeft een ruimte veel ronde vormen dan zorgt een rechthoekig of vierkant vloerkleed voor een mooie tegenhanger.

Naast de grote decoratieve waarde heeft een vloerkleed ook praktische voordelen; warmte isolerend en geluid dempend.

Een vloerkleed is warmte isolerend.
De normaal rond circulerende lucht blijft als stilstaande lucht in het vloerkleed zitten waardoor het warmte vasthoudt. Het is dus logisch dat een hoogpolig vloerkleed voor meer warmte zorgt. Voor spelende kinderen is de plek op een vloerkleed vaak erg aantrekkelijk. Het is warm en zacht waardoor het een geborgen gevoel geeft.

Een vloerkleed is geluid dempend.
De alledaagse geluiden worden door een vloerkleed geabsorbeerd. Door het geluiddempende effect van een vloerkleed worden hardere geluiden afgezwakt waardoor deze een stuk minder storend zijn. Ook hierop heeft een dikker vloerkleed het meeste effect.

Kortom een vloerkleed in je inrichting is op vele manieren een goed idee. Een vloerkleed heeft duidelijk voordelen, het vergroot het woongenot.

Vergroot het woongenot met een vloerkleed in één van onze mooie materialen.

Bekijk op je gemak onze collectie vloerkleden. We hebben een ruime keus in mooie materialen.

Jute Vloerkleed
Jute is een natuurlijk en sterk materiaal dat zacht aanvoelt maar toch duurzaam is en weinig onderhoud nodig heeft. Het materiaal jute leent zich door de wat grove natuurlijke look en neutrale kleur, perfect voor een stoere en rustieke sfeer in je huis.

Katoenen Vloerkleed
Katoen is 100% natuurlijk en voelt zacht aan. Het is licht en luchtig waardoor het zorgt voor een subtiele uitstraling. Een vloerkleed van gerecycled katoen is een geweldige duurzame keus.
 

Wollen Vloerkleed
Wol is een sterk materiaal van hoge kwaliteit. Wollen vloerkleden zijn waterafstotend en warmte regulerend. Het voelt zacht aan, is comfortabel, duurzaam en vergt weinig onderhoud. Het zorgt letterlijk én figuurlijk voor warmte in je inrichting.

Denim Vloerkleed Denim zorgt voor een prachtig kleurenschema en speciale look. Het tapijt zal een echte blikvanger, een luxe en origineel element, zijn in aan je interieur.  Wanneer er hergebruikte taillebanden zijn gebruikt zorgt het voor een extra trendy en unieke uitstraling.

Kelim Vloerkleed
Kelim is 100% katoen waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. Het katoen is echter met de hand beschilderd of bedrukt en (eventueel) gewassen. Met als resultaat een ultieme vintage look.

Bamboe Vloerkleed
Bamboe is een sterk en natuurlijk product waardoor het eenvoudig schoon te maken is. Eventuele kleine oneffenheden horen bij een natuurlijk product zoals bamboe. Dat zorgt juist voor die mooie natuurlijke look.

Leren Vloerkleed
Leer wordt op diverse unieke manieren tot een vloerkleed verwerkt. Bijvoorbeeld als origineel patchwork kleed, handgemaakt van hergebruikte jeans labels. Een leren hoogpolig tapijt van reepjes leer. Of een patchwork vloerkleed van dierenhuid met haar. Hoe het leer ook is verwerkt, stuk voor stuk staan de leren vloerkleden garant voor een luxueus en origineel element voor in je interieur.

Huiden
Huiden geven je interieur een stoere buiten look of wat Western stijl. Een huid als vloerkleed is zacht en glad en creëert een gezellige en warme sfeer in elke kamer. Een echte runderhuid is ook op andere manieren geweldig als decoratie! Je kunt het over een stoel draperen voor een extra chique accent. Of creëer een uniek statement in je inrichting en gebruik het als wandkleed. De variaties in kleur, maat en een eventueel litteken zijn een natuurlijk onderdeel van de huid. Dat maakt dat ieder exemplaar authentiek en uniek is!

*Wil je naast een mooi vloerkleed nog meer aandacht geven aan de styling of decoratie van je interieur kijk dan ook even bij Woon Styling en Woon Decoratie.
Met name het toevoegen van één of meerdere kussens is een perfecte combinatie met een vloerkleed. Dat kan door deze bij elkaar te matchen of juist te kiezen voor een mix van verschillende materialen.

Waarom een vloerkleed in je inrichting een goed idee is…omdat een vloerkleed praktisch en decoratief duidelijk veel voordelen en mogelijkheden heeft.
Het vergroot het woongenot.
Welk vloerkleed krijgt een mooie functie in jouw inrichting?