Kodosa | Nieuwe Kans

Geef tweedehands een Nieuwe Kans!
Wil je iets veranderen in je interieur?
Of unieke decoratie toevoegen? Zo ja, kijk dan eens rond voor tweedehands in plaats van nieuw!

Online is veel tweedehands te vinden, onder andere via social media. Ook in kringloopwinkels of op een rommelmarkt zijn vaak erg leuke spullen te koop. Met tweedehands heb je iets unieks in huis én het is geen, of een stuk minder, belasting voor het milieu.

Kijk ook eens op een andere manier naar de al aanwezige spullen. Bekijk of je iets in huis een andere functie kan geven. Het kan dan ineens verrassend leuk of anders tot zijn recht komen. Iets ‘ouds’ een nieuw leven inblazen! Simpelweg door het op te knappen, of een andere kleur te geven. Dat kan naast leuk ook erg lonend zijn!


Een tweedehands of opgeknapt product kan een goede keuze zijn.
Het is uniek, goedkoper en meestal beter voor het milieu.
Kijk voor tips eens op [Milieu Centraal |Tweedehands, eerste keus]. Verder is dat ook een fijne, goede website.
Het bevat veel tips en adviezen op het gebied van besparingen en milieubewuste keuzes.

 

Of maak een ander blij met spullen die je niet meer gebruikt. Bied deze bijvoorbeeld zelf online te koop aan, zo krijg je er ook nog iets voor terug.
Of geef het af bij een kringloopwinkel in de buurt. Ook een mogelijkheid is het in te leveren voor een rommelmarkt (waarvan de opbrengst bijvoorbeeld gaat naar een goed doel wat je aanspreekt). Uiteraard is weggeven ook een mooie optie, bijvoorbeeld aan iemand die het erg goed kan gebruiken! |
Want wat de één niet meer gebruikt kan voor een ander van veel waarde zijn!

 

Re-use, wij noemen het ‘Nieuwe Kans’.
In ons assortiment bieden wij ook tweedehands producten als Nieuwe Kans aan. Dit vanuit de gedachte dat het mooi zou zijn wanneer het hergebruiken van producten als iets vanzelfsprekends gaat worden gezien in onze maatschappij.
Wij kijken regelmatig voor je rond naar mooie, gave spullen welke absoluut een nieuwe kans verdienen.

De door ons aangeboden producten zijn altijd in zeer goede staat. Wij zijn daarin zeer kritisch. 
Het aanbod daarin is variabel, zowel in het soort artikelen als in de hoeveelheid. Ook kan het voorkomen dat er in deze categorie geen aanbod is. Simpelweg omdat wij niet weten wanneer we iets tegen komen wat daarin aan een onze criteria voldoet. Bekijk hier het aanbod Nieuwe Kans producten.
Ook verpakkingen en opvulmateriaal verdienden wat ons betreft ‘een nieuwe kans’. Wat we daarin voorhanden hebben wordt zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Dat maakt het niet altijd tot een prachtig, gelikt, geheel. Wel heel bewust en duurzaam. Wanneer het toch nodig is schaffen we gerecyclede, afbreekbare verpakkingen en opvulmateriaal aan.
Nieuwe Kans, een bewuste keus!

Meer hergebruik is minder nieuw: het scheelt grondstoffen, energie, water en afval.
De berg afval die wij met z’n allen produceren is al groot genoeg.

 

Meer over ons:
Kodosa | Maatschappelijk betrokken
Kodosa | Bewust assortiment
Kodosa | Goede doelen